Educació Secundària

Biologia i Geologia

Programes Elizabeth Blackwell i Nettie Stevens

Programa Elizabeth Blackwell

Programa que es caracteritza per un desenvolupament rigorós de la matèria, amb activitats de reflexió i anàlisi, i un taller científic en cada unitat.

Elizabeth Blackwell (1821-1910) va ser la primera dona graduada en medicina dels Estats Units. Filla d’una família molt religiosa, Elizabeth va rebre una educació elevada però aïllada d’altres infants.

Mira el vídeo del projecte digital

Programa Nettie Stevens

El programa Nettie Stevens és un programa que presenta els continguts ajustats a la nova ordenació curricular del Departament d’Educació (LOMLOE) amb un desenvolupament dels sabers essencials a partir d’explicacions breus.

Nettie Stevens (Cavendish, Vermont, 1861-Baltimore, Mariland, 1912) va descobrir que els cromosomes formen parells i que les cèl·lules de les dones tenen 10 parells de cromosomes grossos, mentre que les dels homes en tenen 9 de grossos i 1 de petit. Així va arribar a la conclusió que el sexe està determinat per una única diferència entre dues classes d’espermatozoides: els que tenen el cromosoma X (gros) i el cromosoma Y (petit).

Descarrega el catàleg

Programa ajustat a la nova ordenació curricular del Departament d’Educació (LOMLOE).

 • Dissenyat en format revista, molt visual i dinàmic.
 • Desenvolupament dels sabers essencials, a partir d’explicacions breus.
 • Utilització del formulari KPSI (Knowledge and Prior Study Inventory) per conscienciar l’alumnat sobre el seu procés d’aprenentatge.
 • Propostes d’activitats competencials per resoldre en el mateix dossier.
 • Promoció i normalització del paper de les dones científiques.
 • Propostes d’experimentació sobre el que es treballa.
 • Inclou la llicència del projecte digital.
Descobreix els materials
Materials per a Biologia i Geologia d'Educació Secundària.

Utilitza els següents filtres per a trobar tots els materials educatius i recursos didàctics per a l'alumnat i per al professorat, que componen aquest projecte educatiu:

      

     Sense resultats