20 septiembre 2021

Novetats

Dia Mundial del Medi Ambient

Els seus objectius són donar una cara humana als temes ambientals, animar a les persones a convertir-se en agents actius del desenvolupament sostenible i equitatiu, promoure la idea de que la societat és fonamental per a canviar les actituds en relació als temes ambientals i impulsar societats que assegurin el gaudiment d'un futur més segur i més pròsper.

Per tal de contribuir a aquesta tasca, des de Barcanova us recomanem tot un seguit de llibres relacionats amb el Medi Ambient.

EL FOLLET ORIOL I L'ILLA DE PLÀSTIC, d'Òscar Sardà

El follet Oriol i els seus amics reben una notícia molt preocupant: l'illa llunyana de Tomuku, on viuen els buscadors de perles, està envoltada de deixalles de plàstic. La brutícia del mar no permet bussejar als tomukis, posa en perill la supervivència de les tortugues i deixa atrapats els peixos en el fons marí. La vida dels habitants de l'illa i la de les espècies animals que hi viuen està en perill. Per això demanen ajuda. Els envasos, les ampolles i les bosses de plàstic que no es reciclen, van a parar al mar, de manera que poden posar fi a la vida del planeta! Sense dubtar-ho ni un moment, el follet Oriol, l'Anxoveta i la Nora emprenen un arriscat viatge per ajudar els tomukis.

BÈSTIES I BESTIOLES (LA VIDA SECRETA DELS ANIMALS), de Lucía Serrano

T'has preguntat mai com són realment els animals que coneixem? Estem envoltats de moltes classes d'animals. En trobem en el nostre entorn més proper o en indrets llunyans. Cada animal té les seves característiques; algunes de ben segur que ja les coneixes. No és el mateix un lleó que una mosca, és clar... Però, a part de les diferències més evidents, n'hi ha d'altres que potser desconeixes. Quines són les seves habilitats? I les seves debilitats? Quin és el seu hàbitat? Són perillosos? Entra en el món dels animals i observa'ls. T'adonaràs de tot el que pots descobrir!

SI VENS A LA TERRA, de Sophie Blackall

Vivim en llocs molt diversos, en tota mena de cases i en tota mena de famílies. Tots som diferents, i tots som interessants. I tots compartim una cosa molt bonica: el nostre planeta. Inspirada pels centenars de nens i nenes que va conèixer en els viatges que va fer arreu del món quan col·laborava amb Unicef i Save the Children, Sophie Blackall ha creat una magnífica guia sobre casa nostra, el nostre planeta. Però no és tan sols un recull d'informació; és una crida per tenir cura de la Terra, del medi ambient, i per cuidar-nos i protegir-nos els uns als altres. 

Missió Planeta, de Lucía Serrano

Una col·lecció que tracta els objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible. En aquest llibre es treballen dos dels objectius: l'11, ciutats i comunitats sostenibles; i el 12, consum i producció responsables.

COMPARTIR