04 octubre 2023

Notícies

Recomanacions de seguretat al projecte digital de Barcanova

Correu electrònic i phishing

El phishing és una tècnica de ciberdelinqüència que consisteix en l'enviament de correus electrònics que suplanten la identitat de companyies o organismes públics i sol·liciten informació personal a l'usuari o usuària. Aquests correus electrònics fraudulents solen incloure logotips o imatges de marca d'una empresa o entitat. I, de vegades, fins i tot miren de transmetre urgència o por, de manera que els usuaris facin les accions que els sol·liciten.

Per evitar aquests atacs de phishing, en nom de Barcanova - Grupo Anaya t'informem que no et demanarem mai dades personals addicionals com ara contrasenyes, dades de menors, números de compte o targetes bancàries. Totes les dades que necessitem perquè puguis gestionar els teus recursos digitals en el nou web del professorat o en el nou web de l'alumnat ens les has facilitat en el moment del registre i pots consultar-les sempre que vulguis, quan accedeixis a l'espai personal, fent servir la teva adreça de correu electrònic i la teva contrasenya. 

Si reps un correu electrònic que penses que pot ser fraudulent, ignora'l o elimina'l sense clicar cap enllaç i sense descarregar cap arxiu adjunt. I si et cal més informació, pots adreçar-te al nostre departament d'atenció al client a través de l'adreça electrònica clients@barcanova.cat o del telèfon 934 955 399.

Ús de contrasenyes

Per tal de fer un ús responsable i segur de la nostra nova plataforma de gestió de recursos educatius, et fem arribar unes recomanacions per mantenir fora de perill les teves dades personals.:

    Fes servir una contrasenya d'accés segura: mínim de 8 caràcters amb combinacions de lletres majúscules, minúscules, números i símbols. Utilitza paraules o frases inusuals per tal que els siguin difícils d'endevinar als ciberdelinqüents. Evita fer servir informació personal (noms, dates, adreces, números de telèfon) ja que és fàcil de trobar.

    No comparteixis mai les dades d'accés. Tingues en compte que cada usuari i contrasenya dona accés a dades personals que no han de ser vistes per altres persones. Si algú accedeix a aquestes dades personals, podria manipular-les fraudulentament.

    Mantingues en secret la teva contrasenya: no escriguis les teves contrasenyes en paper ni les comparteixis a través de cap mitjà. Tots els serveis amb registre disposen de sistemes de recuperació de contrasenya que pots utilitzar sempre que ho necessitis.

    Evita l'ús continuat de contrasenyes establertes per defecte i rebudes per e-mail. Quan rebis una contrasenya establerta per defecte, fes-la servir, només, per a l'accés i estableix, immediatament, una contrasenya teva que sigui secreta i segura..

    No utilitzis mai la mateixa contrasenya per a diferents serveis o pàgines: si algú aconseguís accedir a alguna d'aquestes, podrien fer servir la mateixa contrasenya per accedir a la resta de comptes o serveis. Pots utilitzar un gestor de contrasenyes per ajudar-te a recordar-les. Són programes que les emmagatzemen i les encripten perquè només tu puguis accedir-hi..

Canviar contrasenya en l'espai personal de Barcanova

Si vols aplicar aquestes recomanacions a les nostres pàgines web, recorda que en la secció "Canviar contrasenya" del teu espai personal pots fer les modificacions que necessitis..

Has oblidat la contrasenya?

Si has oblidat la contrasenya d'accés pots sol·licitar-ne una de nova al formulari d'accés al teu espai personal.

 Si tens qualsevol dubte sobre aquesta informació, pots posar-te en contacte amb el nostre departament d'Atenció al Client a través del correu electrònic clients@barcanova.cat o del telèfon 934 955 399.

COMPARTIR