Personatges convertits en paraules

Llibre singular, que permet descobrir quins personatges s'amaguen darrere paraules com jacuzzi, quinqué, rebeca, sequoia... i 150 més. En llegiràs els trets principals de la seva vida i de la seva obra, et distrauràs amb la història de cada paraula i fins i tot podràs sorprendre't amb una colla de curiositats inaudites.
Personatges convertits en paraules és un llibre d'epònims, és a dir, de noms propis que acaben convertint-se en noms comuns. Per això fa gràcia adonar-se que un casanova és un home seductor (Giacomo Casanova s'enamorava de totes les dones que coneixia); que una veu estentòria és una veu fortíssima (Stèntor cridava tant com poden cridar cinquanta persones juntes); que un ravatxol és un infant entremaliat (Ravachol era un anarquista francès), o que qui porta unes manolo porta unes sabates de categoria (el dissenyador Manolo Blahnik és dels pocs personatges vius que té un epònim).
Benvolgut lector: deixa't seduir per epònims nacionals com piquiponiana i internacionals com platònic, epònims que caduquen, com zepelí, i epònims gairebé perennes, com watt o volt o acadèmia. El coneixement no està renyit amb la curiositat.

Per centres educatius de Catalunya, Illes Balears.

Llengua catalana i literatura

Format: Paper / català

Material per a l'alumnat

Projecte educatiu: Llengua catalana

Català per adults / Tornaveu

Català per a adults

Joves, Adults / B2 (Intermedi)

Autoria: David Paloma

ISBN: 978-84-489-3561-0